Μπορεί να φοράει ένα σουτιέν να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου;

Μπορεί να φοράει ένα σουτιέν να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου;

On March 31, 2023, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Μπορεί να φοράει ένα σουτιέν να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου;

Υπάρχουν πολλές συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν η φθορά σουτιέν είναι καλή ή κακή για την υγεία. Τα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν μερικές από αυτές τις αναφορές, ενώ άλλες φαίνεται να βασίζονται στον μύθο.

Εδώ, εξετάζουμε τα επιστημονικά στοιχεία για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φθοράς ενός σουτιέν σε σύγκριση με τη μετάβαση στο Braless. Διερευνούμε ποιο αποτέλεσμα, αν υπάρχει, είτε η πρακτική στην υγεία ενός ατόμου.

Μύθοι για τη μετάβαση braless

Υπάρχουν μερικοί μύθοι για τη μετάβαση braless που δεν έχουν καμία επιστημονική υποστήριξη:

Ένας μύθος για τη μετάβαση στο braless είναι ότι τα στήθη θα χαλαρώσουν χωρίς σουτιέν για υποστήριξη.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε χαλάρωση στήθους, συμπεριλαμβανομένων:

 • Γενετική
 • Βάρος
 • Η φυσική διαδικασία γήρανσης

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η μετάβαση στο braless θα προκαλέσει την κατάρρευση του στήθους.

Μύθος 2: Η μετάβαση στο Braless μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Ένας άλλος μύθος για τη μετάβαση στο braless είναι ότι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο του μαστού.

Αυτός ο μύθος βασίζεται στην ιδέα ότι η φθορά ενός σουτιέν επηρεάζει την λεμφική αποστράγγιση, η οποία είναι η διαδικασία που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων από το σώμα. Ένα πρόβλημα με την λεμφική αποστράγγιση μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αυτών των ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος, ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για να συσχετιστούν με το σουτιέν με καρκίνο του μαστού. Σημειώνουν ότι μια μελέτη του 2014 για 1.513 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ της φθοράς ενός σουτιέν και του κινδύνου καρκίνου του μαστού.

Αυτός ο μύθος μπορεί να προέρχεται από το γεγονός ότι τα άτομα με υπέρβαρο τείνουν να έχουν μεγαλύτερα στήθη και επομένως είναι πιο πιθανό να φορούν σουτιέν. Η ύπαρξη υπερβολικού βάρους ή παχυσαρκίας είναι ένας γνωστός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

φορώντας ένα σουτιέν τη νύχτα

Σύμφωνα με μια παλαιότερη μελέτη από το 2000, φορώντας σουτιέν ή άλλο σφιχτό ένδυμα τη νύχτα θα μπορούσε να επηρεάσει τον κύκλο ύπνου ενός ατόμου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η νυχτερινή πίεση από τα στενά ενδύματα που ταιριάζουν προκάλεσαν αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και μείωση της μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-αφύπνισης. Η μείωση της μελατονίνης μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου.

Αυτή η μελέτη μικρής κλίμακας παρακολούθησε 10 συμμετέχοντες σε περίοδο 58 ωρών. Περαιτέρω έρευνα που περιλαμβάνει περισσότερους συμμετέχοντες και μεγαλύτερη διάρκεια μελέτης είναι απαραίτητη για την υποστήριξη των ευρημάτων.

φορώντας ένα σουτιέν κατά τη διάρκεια της ημέρας

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η χρήση ενός σωστού σουτιέν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Ωστόσο, ένα σουτιέν που δεν ταιριάζει σωστά μπορεί να προκαλέσει πόνο στο λαιμό και στους θωρακικούς μύες.

Οι υπερβολικά σφιχτοί ιμάντες ώμου μπορεί επίσης να επηρεάσουν τους ώμους. Σε εκείνους που φορούν σουτιέν, οι ιμάντες ώμου είναι ένα από τα κύρια στηρίγματα για τα στήθη. Πάνω από αρκετά χρόνια, αυτή η ένταση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη αυλάκωση στον μαλακό ιστό των ώμων.

Μπορεί επίσης να υπάρξει μια σύνδεση μεταξύ της φθοράς ενός κακοποιημένου σουτιέν και της αναζήτησης χειρουργικής επέμβασης μείωσης του μαστού. Μια μελέτη του 2003 διαπίστωσε ότι από 102 θηλυκά που υποβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία, όλοι τους φορούσαν λάθος μέγεθος σουτιέν. Φορώντας ένα άσχημο σουτιέν μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα που αναγκάζουν τους ανθρώπους να αναζητούν χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι φορούν ένα σωστό σουτιέν πριν εξετάσουν τη χειρουργική επέμβαση για να μειώσουν το μέγεθος των στήθη τους.

φορώντας ένα αθλητικό σουτιέν

πηγαίνοντας braless ή φορώντας λάθος μέγεθος σουτιέν μπορεί να είναι ένα εμπόδιο για την άσκηση για μερικούς ανθρώπους. Η έλλειψη άσκησης μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων υγείας.

Σε μια έρευνα του 2013 των 249 θηλυκών, το 17% ανέφερε ότι τα στήθη τους αποτελούσαν εμπόδιο στην άσκηση. Μερικοί από τους βασικούς λόγους για αυτό περιελάμβαναν:

 • αμηχανία για την υπερβολική κίνηση του μαστού
 • Λόγω της έντονης άσκησης και της έλλειψης επαρκούς υποστήριξης μαστού

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η καλύτερη γνώση της υγείας του μαστού οδήγησε σε αυξημένη χρήση ενός αθλητικού σουτιέν, με αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα άσκησης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κατά την επιλογή ενός αθλητικού σουτιέν, οι άνθρωποι πρέπει να αναζητούν επιλογές που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Μια μελέτη του 2015 διερεύνησε τις επιπτώσεις της χρήσης ενός αθλητικού σουτιέν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα αθλητικά σουτιέν που προσφέρουν υψηλό επίπεδο υποστήριξης μπορούν να μειώσουν τον πόνο του μαστού, ιδιαίτερα για άτομα με μεγαλύτερα στήθη.

Τα σουτιέν προωθούν ή αποτρέπουν τη χαλάρωση;

Ειδικός Αθλητικής Ιατρικής Καθηγητής Jean-Denis Rouillon πραγματοποίησε μια 15ετή μελέτη για να αξιολογήσει εάν τα Bras προκαλούν χαλάρωση. Η μελέτη περιελάμβανε 330 θηλυκά ηλικίας 15-35 ετών.

Τα ευρήματα του Rouillon πρότειναν ότι η φθορά ενός σουτιέν μπορεί να αποδυναμώσει τους θωρακικούς μυς, προωθώντας έτσι την χαλάρωση. Ο Rouillon κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μετάβαση στο Braless ενθαρρύνει τους θωρακικούς μυς να εργάζονται σκληρότερα για να ανυψώσουν τα στήθη.

Δεν υπάρχει επίσημη δημοσιευμένη μελέτη για τα ευρήματα του Rouillon και καμία αναθεώρηση από ομοτίμους. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθεί η εγκυρότητα της έρευνας.

Ο Marco Klinger, επικεφαλής της μονάδας λειτουργίας της πλαστικής χειρουργικής στο Humanitas Research Hospital στην Ιταλία, δηλώνει ότι η μελέτη είναι πολύ μικρή για να είναι μια ακριβής αναπαράσταση της χαλάρωσης του μαστού στο γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον Klinger, ένα ευρύ φάσμα μεταβλητών είναι πιθανό να επηρεάσει την χαλάρωση του μαστού. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Γήρανση
 • Γενετική
 • Αλλαγές στο βάρος
 • Κανονικές ορμονικές φάσεις

Συνολικά, δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι είτε η φθορά σουτιέν είτε η πηγή του braless έχει κάποια επίδραση στην χαλάρωση.

Ωστόσο, για άτομα με μεγαλύτερα στήθη, υποστηρίζοντας τους συνδετικούς ιστούς των στήθη, φορώντας ένα σουτιέν μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ρυθμού χαλάρωσης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Sagging Breast εδώ.

Μπορεί ο πόνος στην πλάτη των Bras;

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013, τα μεγάλα στήθη σχετίζονται με τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Πόνος στο λαιμό και στην πλάτη
 • Ερεθισμός του νεύρου

Πολλοί άνθρωποι με μεγάλα στήθη ισχυρίζονται ότι τα στήθη τους είναι η αιτία του πόνου της πλάτης τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία των Γυναικών του Northwestern University, ακόμη και τα μεγάλα στήθη είναι σπάνια η κύρια αιτία του πόνου στην πλάτη.

Αντ ‘αυτού, ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται: στους πίσω μύες

 • Ερεθισμός των νωτιαίων νεύρων
 • Οστεοπόρωση ή αποδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης
 • Εγκυμοσύνη
 • Ένα σωστό σουτιέν μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης της στάσης και στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη, ειδικά για άτομα με μεγαλύτερα στήθη.

  Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να βιώνουν πόνο στην πλάτη πρέπει να δουν έναν γιατρό. Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη θα μπορούσε να υποδεικνύει ένα υποκείμενο ζήτημα υγείας.

  Περίληψη

  Δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία για να επιβεβαιωθεί εάν η φθορά σουτιέν ή η πηγή μπορεί να προκαλέσει το στήθος να χαλαρώσει ή να αλλάξει το σχήμα.

  Υπάρχουν επίσης ανεπαρκή στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η χρήση ενός σωστού σουτιέν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με μεγαλύτερα στήθη μπορεί να διαπιστώσουν ότι η φορώντας ένα σωστό σουτιέν βελτιώνει τη στάση τους και μειώνει τον πόνο στην πλάτη. Αντίθετα, η φθορά του λάθος μεγέθους σουτιέν μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία.

  Ένα σωστό αθλητικό σουτιέν μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη του στήθους και να μειώσει τον πόνο του μαστού κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, γεγονός που μπορεί να ενθαρρύνει ένα άτομο να ασκήσει περισσότερο. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν ένα μέτριο βάρος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

  • Πόνος στην πλάτη
  • Καρκίνος του μαστού
  • Καλλυντική ιατρική/πλαστική χειρουργική
  • ηλικιωμένοι/γήρανση
  • Τα ιατρικά νέα της γυναικείας υγείας/γυναικείας υγείας έχουν σήμερα αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.
  Comments are closed.