befolyásolhatja -e a melltartó viselése az ember egészségét?

befolyásolhatja -e a melltartó viselése az ember egészségét?

On March 31, 2023, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

befolyásolhatja -e a melltartó viselése az ember egészségét?

Számos ellentmondásos jelentés van arról, hogy a melltartó viselése jó vagy rossz az egészségre. A tudományos bizonyítékok alátámasztják ezeknek a jelentéseknek a részét, míg mások úgy tűnik, hogy a mítoszon alapulnak.

Itt megvizsgáljuk a melltartó viselésének előnyeiről és hátrányairól szóló tudományos bizonyítékokat, összehasonlítva a Go Graless -rel. Megvizsgáljuk, hogy milyen hatással van, ha van ilyen, bármelyik gyakorlat az ember egészségére.

Mítoszok a BRALESS

mítoszairól, hogy van néhány mítosz arról, hogy a Braless -nek nincs tudományos támogatása:

1. mítosz: A Braless elindulása előlépteti a megereszkedést

Egy mítosz az, hogy elmennek, az, hogy a mellek melltartó nélkül leereszkednek.

Sok tényező a mellek megereszkedéséhez vezethet, beleértve:

 • genetika
 • Súly
 • A természetes öregedési folyamat

Ugyanakkor nincs elegendő tudományos bizonyíték ahhoz, hogy a Braless elindulása miatt a mellek leereszkedjenek.

2. mítosz: A Go Graless csökkenti az emlőrák kockázatát

Egy másik mítosz az, hogy a Braless -ről az, hogy csökkentheti az embernek az emlőrák kialakulásának kockázatát.

Ez a mítosz azon az elképzelésen alapul, hogy a melltartó viselése befolyásolja a nyirok -vízelvezetést, amely a toxinok és a hulladéktermékek eltávolítását segíti a testből. A nyirok -vízelvezetés problémája miatt ezek az anyagok felhalmozódhatnak a véráramban, ami potenciálisan növeli az ember rák kialakulásának kockázatát.

Az American Cancer Society szerint nincs tudományos bizonyíték arra, hogy melltartót viseljen mellrákkal. Megjegyzik, hogy egy 1513 posztmenopauzális nőkről készített 2014. évi tanulmány nem talált kapcsolatot a melltartó és az emlőrák kockázatának viselése között.

Ez a mítosz abból a tényből fakadhat, hogy a túlsúlyos embereknek általában nagyobb a melle, és ezért nagyobb valószínűséggel viselnek melltartót. A túlsúly vagy az elhízás ismert kockázati tényező az emlőrák kialakulásához.

Mell melltartót visel éjjel

Egy 2000-es régebbi tanulmány szerint, melltartó vagy más szoros ruhadarab viselése éjszaka befolyásolhatja az ember alvás-ébrenléti ciklusát.

A kutatók azt találták, hogy a szoros illesztő ruhadarabok éjszakai nyomása a mag testhőmérsékletének növekedését és a melatonin csökkenését okozta. A melatonin egy hormon, amely segíti az alvás-ébrenléti ciklust. A melatonin csökkenése befolyásolhatja az alvásminőséget.

Ez a kisméretű vizsgálat 10 résztvevőt figyelt meg 58 órás időszak alatt. A megállapítások alátámasztásához további kutatásokra és hosszabb tanulmányi időtartamra van szükség.

A melltartót a nap folyamán

nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a nap folyamán a helyesen illeszkedő melltartó viselése negatív hatással legyen az egészségre.

Azonban egy olyan melltartó, amely nem illeszkedik megfelelően, fájdalmat okozhat a nyakban és a mellkas izmainak.

A túl szoros vállpántok szintén befolyásolhatják a vállakat. Azokban, akik melltartót viselnek, a vállpántok az egyik fő tartó a mellek számára. Több év alatt ez a feszültség állandó horonyt okozhat a vállak lágyszövetében.

Van egy kapcsolat is a rosszul illeszkedő melltartó viselése és az emlőcsökkentő műtétek keresése között. Egy 2003. évi tanulmány megállapította, hogy 102 nő közül, akik ezen az eljáráson mentek át, mindegyik rossz méretű melltartót viselt. A rosszul illeszkedő melltartó viselése ronthatja azokat a tüneteket, amelyek miatt az emberek mellcsökkentő műtétet keresnek.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az embereknek gondoskodniuk kell arról, hogy megfelelően illeszkedő melltartót viseljenek, mielőtt fontolóra veszik a műtétet a mellük méretének csökkentése érdekében.

sport melltartót visel

Goaress vagy rossz méretű melltartó viselése akadályt jelenthet néhány ember számára. A testmozgás hiánya számos egészségügyi problémát okozhat.

A 249 nő 2013. évi felmérésében 17% -uk arról számolt be, hogy a mellük akadályt jelentett a testmozgás. Ennek néhány kulcsfontosságú oka a következők voltak:

 • Zavar a túlzott mellmozgás miatt
 • Nem sikerül megtalálni a megfelelő sport melltartót
 • Az emlők fájdalomának növekedése Az erőteljes testmozgás és a megfelelő emlők támogatásának hiánya miatt

A kutatók megjegyezték, hogy a mell egészségének jobb ismerete fokozottan használja a sport melltartót, ami a résztvevők körében megnövekedett testmozgáshoz vezet.

A sport melltartó kiválasztásakor az embereknek olyan lehetőségeket kell keresniük, amelyek a legnagyobb támogatást nyújtják. Egy 2015. évi tanulmány megvizsgálta a sport melltartó viselésének hatásait a futás során. Az eredmények azt sugallják, hogy a magas szintű támogatást nyújtó sport melltartók csökkenthetik az emlőfájdalmat, különösen a nagyobb mellekkel rendelkező embereknél.

A melltartók elősegítik vagy megakadályozzák a megereszkedést?

A sportgyógyászati szakember professzor Jean-Denis Rouillon 15 éves tanulmányt készített annak felmérésére, hogy a melltartók megereszkedést okoznak-e. A tanulmány 330 15–35 éves nőstényt érintett.

rouillon megállapításai azt sugallják, hogy a melltartó viselése gyengítheti a mellkas izmait, ezáltal elősegítve a megereszkedést. Rouillon arra a következtetésre jutott, hogy a Go Go Go Graless arra ösztönzi a mellkas izmait, hogy keményebben dolgozzanak a mellek emelése érdekében.

Nincs hivatalos közzétett tanulmány a Rouillon megállapításairól és nincs szakértői véleménye. Mint ilyen, nem lehet értékelni a kutatás érvényességét.

Marco Klinger, az olaszországi Humanitas Kutató Kórház plasztikai műtéti egységének vezetője kimondja, hogy a tanulmány túl kicsi ahhoz, hogy az általános népességben az emlő -leereszkedés pontos ábrázolása legyen.

Klinger szerint a változók széles skálája valószínűleg befolyásolja az emlő torzulását. Ide tartoznak:

 • Öregedés
 • Genetika
 • A súlyváltozások
 • Normál hormonális fázisok

Összességében nincs elegendő tudományos bizonyíték arra, hogy a melltartó viselése vagy a menő zsákvágás bármilyen hatással van a megereszkedésre.

A nagyobb mellekkel rendelkező emberek számára azonban a mellek kötőszöveteit melltartó viselésével segíthetik csökkenteni a megereszkedés sebességét.

Tudjon meg többet a mellek megereszkedéséről.

Megkönnyítheti -e a melltartót a hátfájás?

Egy 2013. évi tanulmány szerint a nagy mellek a következő tünetekhez kapcsolódnak:

 • Nyak és hátfájás
 • Idegirritáció

Sok nagy mellű ember azt állítja, hogy a mellük oka a hátfájásnak. Az Északnyugati Egyetem Női Egészségügyi Kutatóintézete szerint azonban még a nagy mellek is ritkán a hátfájás elsődleges oka.

Ehelyett a hátfájás következménye lehet:

 • Rosszul illeszkedő melltartó viselése
 • Túlsúlyos vagy elhízás
 • Sérülés a hátsó izmokhoz
 • A gerincidegek irritációja
 • osteoporosis, vagy a gerinc gyengülése
 • Terhesség

viselést viselni A helyesen illeszkedő melltartó javíthatja a testtartást és megakadályozhatja a hátfájást, különösen a nagyobb mellekkel rendelkező embereknél.

Azoknak az embereknek, akiknek továbbra is hátfájást tapasztalnak, orvoshoz kell fordulniuk. A krónikus hátfájás jelezheti az alapvető egészségügyi problémát.

Összegzés

Nincs elegendő tudományos bizonyíték ahhoz, hogy megerősítse, hogy a melltartót visel -e vagy semmilyen kesztyű, hogy a mellek megereszkedjenek vagy megváltoztassák az alakját.

Nincs elegendő bizonyíték arra is, hogy a helyesen illeszkedő melltartó viselése negatív hatással van az egészségre. Valójában a nagyobb mellekkel rendelkező emberek azt találhatják, hogy a helyesen illesztő melltartó viselése javítja testtartását és csökkenti a hátfájást. Ezzel szemben a melltartó rossz méretű viselése fájdalmat és kellemetlenséget okozhat.

A helyesen illeszkedő sport melltartó segíthet támogatni a melleket és csökkentheti az emlőfájdalmat a testmozgás során, ami ösztönözheti az embert, hogy többet gyakoroljon. A rendszeres testmozgás segíthet az embereknek a mérsékelt súly fenntartásában, ezáltal csökkentve az emlőrák kialakulásának kockázatát.

 • Hátfájás
 • Mellrák
 • Kozmetikai orvoslás/plasztikai sebészet
 • Idősek/öregedés
 • A nők egészségügyi/nőgyógyászatának

orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Comments are closed.